Aur, argint și bronz pentru România la Campionatul European de Alergare Montană de la Kamnik

La a 16-a ediţie a Campionatului European de Alergare Montană desfăşurată sîmbătă, la  Kamnik (Slovacia), România a cucerit trei medalii de aur,  argint şi  bronz.

Pentru România aurul a fost câştigat de juniorul Gabriel Bularda, cu un timp de 0:47:07, pe distanţa de 8,5 km (elevaţie 1035m), argintul de echipa de junioare a României  formată din Doroftei Gabriela Andrea, Hecico Alexia, Bordeanu Irina Alice şi Zudor Iulia Melinda, iar bronzul a fost cucerit de junioara Doroftei Gabriela Andrea cu un timp de 0:24:36 pe distanţa de 4,5 km (elevaţie 430m).

Echipa de juniori a băieţilor, formată din Bularda Gabriel, Hermann Peter Daniel, Tocilă Cătălin Florin şi Turciu Marius Sorin s-a clasat pe locul 4, în spatele echipelor Italiei, Turciei şi Franţei.

La startul competiţiei din acest an s-a aliniat un număr record alergători, 241,  din 27 de ţări, cei mai puternici reprezentanţi europeni ai alergării montane.

Kamnik a mai găzduit  în 2010 Campionatele Mondiale, iar alergătorii au descris traseul ca fiind unul deosebit de provcator, dar și frumos datorită peisajului extrem de  pitoresc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS