Au fost reluate căutarile cutiilor negre ale zborului EgyptAir

La trei zile de la disparitia avionului EgyptAir in zona Mării Mediterane, căutarile s-au reluat acum, între insula Creta şi coasta de nord a Egiptului.

Cutiile negre ii vor ajuta pe anchetatori sa stabileasca daca aeronava s-a prabusit in urma unui accident sau in urma unui atac terorist.

Nave şi avioane scrutează marea şi caută să recupereze totodată corpurile celor 66 de persoane de la bordul avionului, între care 30 egipteni şi 15 francezi.

Un rucsac de copil, o bucată de carlingă zdrenţuită, huse de scaune deşirate şi o vestă de salvare se afla primele obiecte recuperate, potrivit unor fotografii publicate sâmbătă de armata egipteană.

Semnalul emis de balizele celor două cutii negre ale avionului va dura patru până la cinci săptămâni, în apă, înainte să se termine bateriile. Initial, Guvernul egiptean, dar şi marea majoritate a experţilor intervievaţi de presă, înclinau către teza atacului terorist. Insa, pana acum nu a fost prezentată vreo revendicare.

In plus, anchetatorii au descoperit faptul ca sistemul automatizat al avionului a emis, timp de aproape trei minute, alerte care semnalau fum în partea din faţă a aeronavei şi defecţiuni la sistemele electronice care gestionează comenzile de zbor, iar acest lucru a reabilitat teza unui incident tehnic.

Articole Similare