Au fost găsite toate victimele accidentului din Neamț. Numărul victimelor a ajuns la 9

Echipele de salvare a recuperat și ultimele două victime ale accidentului produs noaptea trecută în județul Neamț, când un microbuz plin cu muncitori s-a răsturnat în râul Bistriţa.

Astfel, numărul persoanelor decedate a ajuns la 9.

Pe de altă parte, s-a aflat că microbuzul implicat în accidentul rutier din noaptea de miercuri spre joi era înmatriculat pe persoană fizică.

Potrivit acesteia, proprietarul maşinii, un tânăr de 25 de ani, era conducătorul auto al acesteia, el decedând alături de alți opt pasageri din autoutilitară, doar unul reușind să se salveze.

Poliţiştii susţin că în maşina căzută în râul Bistriţa se aflau persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani.

În total, erau zece persoane, accidentul soldându-se cu moartea a şapte persoane şi dispariţia altor două, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Adrian Rotaru.

Tragedia s-a produs pe raza localităţii Viişoara, comuna Alexandru cel Bun, iar autorităţile judeţene au declanşat Planul roşu de intervenţie.

Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, accidentul rutier s-a produs după ce roata din stânga spate a autoutilitarei a căzut.

Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de nişte bănci improvizate. Autoutilitara transporta muncitori forestieri de la Arad către Săvineşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS