Confidenţialitate

Atleții din echipa României la Jocurile Invictus din Canada s-au calificat în finală – VIDEO

Astăzi, Laurențiu Șerban va alerga pentru medalii la probele de 100, 200, 400 și 1.500 de metri, Bogdan Dragomir la proba de 200 de metri, iar Doru Hamza la 1.500 de metri.

În prima zi a concursului de atletism, tribunele stadionului Universității York au fost pline cu susținători ai militarilor sportivi dar și cu nenumărați oficiali militari.
Cei trei atleți români au fost urmăriți din tribune de ministrul Apărării, Mihai Fifor și de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

Și cu ocazia probelor de atletism, Prințul Harry, fondatorul competiției la care au venit în acest an militari răniți din 17 țări NATO și partenere, a făcut un gest prietenos cu echipa României: și-a pus în piept o insignă cu însemnele Jocurilor Invictus și ale României.

La ediția din acest an, Prințul Harry și țara gazdă, Canada, au invitat 550 de militari din 17 țări, aliate sau partenere NATO pe diferite fronturi din lume.

România a fost acceptată grație eforturilor financiare și sacrificiilor umane făcute în ultimul deceniu, ca aliat NATO în Irak și Afganistan, mărturisește Excelența Sa, Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

29 de militari români au murit în misiuni externe, iar aproape 170 au fost răniți. 19 copii au rămas orfani, iar 21 de militari au fost amputați. Un sacrificiu pe care organizatorii Jocurilor Invictus au vrut să-l onoreze, spune ambasadorul Canadei la București, într-un interviu pentru Europa FM.

Cu au arătat primiele probe la Jocurile Invictus 2017

DEDEMAN> Planuri de Bine pentru Sport