Atitudinea discriminatorie a site-ului olandez PVV privind est-europenii, dezbătută în PE

Pe site-ul Partidului Libertății, olandezii sunt invitați să denunțe probeleme cauzate de imigranți – printre care și români.

Atitudinea discriminatorie promovată de site-ul lansat de Partidul Libertății din Olanda va fi dezbătută în Parlamentul European.

A fost aprobată o rezoluție care va fi dezbătută marți la Strasbourg și care ar urma să fie votată joi. Documentul atrage atenția asupra xenofobiei promovate de website-ul respectiv.

Partidul Libertății din Olanda a stârnit critici internaționale dure, după ce a lansat, acum o lună, un site unde cheamă populația să spună ce probleme le provoacă imigranții est-europeni.

Introducerea rezolutiei pe ordinea de zi a Parlamentului European a fost posibilă la cererea vicepreședintelui grupului Partidului Popular European.

Prin acest proiect, Comisia Europeană este invitată să reacționeze și să ia măsurile necesare pentru stoparea unei astfel de atitudini xenofobe, care intră în contradicție cu valorile fundamentale europene.

Documentul atrage atenția și asupra realității deformate promovată de site, având în vedere că oricine poate trimite plângere, sub anonimat, fără să fie tras la raspundere .

Pe site-ul Partidului Libertății, olandezii sunt invitați să denunțe probeleme cauzate de imigranți – printre care și români. În prezentarea site-ului apar mesaje precum: Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim.

Acest demers nu a fost privit cu ochi buni de liderii europeni, însă Guvernul Olandez a refuzat să își spună punctul de vedere, precizând că site-ul nu are nimic de a face cu Guvernul.