Confidenţialitate

Atac cu armă de foc într-o școală din nord-estul Bosniei Herţegovina: Atacatorul minor se află sub supravegherea poliţiei | AUDIO

Atac cu armă de foc într-o școală din Lukavac, în nord-estul Bosniei Herţegovina: un minor a fost arestat după ce a rănit grav un professor și un angajat al şcolii. Atacul a avut loc la o lună după ce în Serbia vecină ,într-un incident asemănător, un elev de 13 ani și-a ucis nouă dintre colegi şi un paznic într-o şcoală din Belgrad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Băiatul, care nu are încă 14 ani, se află sub supravegherea poliţiei. Victima este un profesor de engleză, director adjunct al şcolii elementare în care a avut loc incidentul.

În Bosnia, la aceste şcoli învaţă copii de la 6 la 15 ani. Potrivit spitalului din Tuzla, victima a fost „rănită cu focuri de armă la gât”.

„Pacientul a fost intubat şi supus unor operaţii”, scrie presa locală. Potrivit ministrului Educaţiei al cantonului Tuzla, presupusul autor al atacului este un fost elev ce a schimbat recent şcoala, din motive disciplinare.

Cursurile au fost suspendate în toate şcolile din cantonul Tuzla.

În timpul războiului intercomunitar din anii 1990, în Bosnia a ajuns ilegal o cantitate necunoscută de arme. După încheierea conflictului, în 1995, autorităţile i-au îndemnat în mod repetat pe bosniaci să le predea.

Small Arms Survey estimează că mai mult de 31 de locuitori din 100 au o armă de foc. În Serbia, această rată este de 39%, cea mai ridicată din Europa.

Sursa foto: Twitter / Anadolu Agency

Citește și: Raport Reuters: Facebook, sursă principală de informație pentru peste 50% dintre români | AUDIO