Confidenţialitate

Atac chimic în nord-vestul Siriei. ONU se reunește de urgență – VIDEO

Aviația siriană a bombardat un depozit al teroriștilor care conținea substanțe toxice, a anunțat Moscova, la o zi după atacurile chimice care au avut loc în nord-vestul Siriei și care au ucis zeci de persoane, inclusiv copii.

Coaliția Națională, importantă componentă a opoziției siriene, a acuzat ‘regimul lui Bashar Al assad’ că a efectuat acest raid cu ‘obuze conținând gaz chimic’.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului a precizat că persoanele au decedat din cauza efectelor gazului, în special prin sufocare.

Bilanțul anunțat în această dimineață de organizația ne-guvernamentală indică: 72 de morți, dintre care 20 de copii.

La cererea Franței și a Marii Britanii, Consiliului de Securitate al ONU are programată astăzi o reuniune de urgență, dedicată situației din Siria.

Aproape  40 de atacuri chimice în masă cu gaz toxic au avut loc în cursul zilei de ieri, într-un sat din sudul regiunii Id-lib. Inclusiv un spital în care erau tratate primele victime a devenit ţinta unui raid aerian al forţelor al-Assad.

Liderii internaţionali au reacţionat promt, aruncând vina pe regimul sirian pentru sutele de morţi şi răniţi din provincia Id-lib.

Zona aflată în mare parte sub controlul unei alianţe între rebeli şi jihadişti este vizată frecvent de atacuri aeriene ale regimului de la damasc şi aviaţiei ruse. Ea a fost vizată, de asemenea, de raiduri ale coaliţiei antijihadiste conduse de Statele Unite.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a acuzat regimul lui Bashar Al Assad pentru atac, o informaţie respinsă, însă,  de guvernul sirian, care susține că nu a folosit arme chimice în războiul care s-a soldat cu peste 320.000 de morţi începând din martie 2011.

 

https://www.facebook.com/aljazeera/videos/10155390990138690/?hc_location=ufi