Confidenţialitate

Astăzi se împlinesc şase ani de la moartea Mădălinei Manole

Astăzi se împlinesc șase ani de la moartea artistei Mădălina Manole, “fata cu părul de foc”. Cântăreaţa s-a sinucis pe 14 iulie 2010, chiar de ziua ei; ea ar fi împlinit azi 49 de ani.

Mădălina Manole, pe numele său real Anca Magdalena Mircea, s-a născut pe 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte, judeţul Prahova.

Pasiunea pentru muzică a moştenit-o de la mama sa, Eugenia Manole, care cânta muzică populară, iar în copilărie, Mădălina a început să descrifeze tainele chitarei, îndrăgostindu-se de muzică. La doar 15 ani a devenit membră a Cenaclului Tineretului din Prahova.

Din 1990, cântăreaţa începea să susţină recitaluri în diverse regiuni din România, însă adevăratul succes l-a cunoscut un an mai târziu cu piesa „Fată dragă“, compusă de Şerban Georgescu.

Piesa a devenit „compoziţia semnătură“ a artistei. Incredibilul succes al discului „Fată dragă“ a fost consemnat, la vremea respectivă, şi de revista americană de muzică „Billboard“.

Printre cele mai îndrăgite piese ale Mădălinei Manole amintim:

“Fată dragă”

„Tu n-ai avut curaj“

 „Suflet gol“

„Şi vei pleca“

„Vino, dragostea mea“

„Fata visurilor tale“, „Nu mă cunoşti“, „Cântec pentru voi“, „Nu-ţi pierde curajul“, „Nu-mi pasă“, „Vino, dragostea mea“, „Să nu mă minţi“, „Te-am văzut, te-am plăcut“, „Vreau să te uit“ „O floare pentru mai târziu“.