Confidenţialitate

Asociația Culturală Sipetul Artei lansează Academia Teatrului Muzical de Copii București

Asociația Culturală Sipetul Artei lansează Academia Teatrului Muzical de Copii București, prin Cursul de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical, adresat copiilor și adolescenților cu vârsta între 6 și 18 ani.

Cursul de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical cuprinde trei module disticte care se desfășoară pe perioada unui an calendaristic. Prin cele trei module, structurate gradual din punct de vedere al dificultății și complexității, se pun bazele, se fundamentează și se aprofundează studiul artelor spectacolului de teatru muzical – actorie, interpretare vocală, dans artistic și mișcare scenică, studiul muzical al rolului, studiul îmbinării cântului vocal cu coregrafia și actoria.

Modulul I al Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical se desfășoară în perioada 3 noiembrie 2018 – 09 februarie 2019 și totalizează 60 de ore de curs, în 12 ședințe a câte 5 ore. Ședințele de curs se țin săptămânal, în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 15.00 (cu excepția sărbătorilor naționale legale și a vacanțelor școlare pentru ciclul gimnazial si liceal).

Grupele sunt formate din 10-15 cursanți, în funcție de vârstă. Modulul I al Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical totalizează 60 de ore de studiu în:

• Actorie și mișcare scenică
• Dans artistic, coregrafie
• Tehnică vocală și studiul muzical al rolului
• Tehnici de interpretare în teatrul muzical – studiul îmbinării cântului vocal cu actoria și coregrafia.

Cursul de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical se desfășoară la Școala gimnazială de arte Nr.5 din București.

Procedura de selecție presupune completarea formularului de înscriere de pe www.sipetulartei.ro și transmiterea unui material audio-video cu momente artistice de interpretare vocală, dans sau interpretare teatrală, până la 28 octombrie 2018. În urma selecției, părinții vor primi informații referitoare la desfășurarea cursului, precum și documentele necesare înscrierii.

Modulele II și III ale cursului sunt programate în perioadele 16 februarie 2019 – 21 aprilie 2019, respectiv 11 mai 2019 – 30 iunie 2019. După parcurgerea integrală a celor trei module ale Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical, absolvenții vor susține o reprezentație artistică de teatru muzical pe o scenă profesionistă. În funcție de performanțe, absolvenții vor putea participa la audițiile viitoare pentru admiterea în ansamblul Teatrului Muzical de Copii București și la castingurile organizate de Asociația Culturală Sipetul Artei, pentru distribuția în producțiile de teatru muzical, din stagiunile viitoare.

Prin lansarea Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical, Asociația Culturală Sipetul Artei continuă eforturile de promovare și integrare a artelor spectacolului în educația și formarea copiilor și tinerilor.

„Am identificat, pe de-o parte beneficiile studiului artelor spectacolului în formarea copilului, dar și provocările pe care parinții le întâmpină, atât în alegerea mediului de instruire artistică adecvat, cât și în stabilirea obiectivelor de performanță pentru aceștia. Academia Teatrului Muzical de Copii București s-a născut din dorința și necesitatea de a crea un cadru profesionist de studiu integrat al artelor spectacolului și oportunitatea de manifestare artistică pentru copii și tineri talentați”, a spus Crina Gabriela Bolboceanu, Director Artistic – Teatrul Muzical de Copii București.