Confidenţialitate

Ascultă Deșteptarea, află cum să fii as în “Alfabetul” Digital și câștigă o tabletă Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Ascultă Deșteptarea, sună la numărul de telefon 0372.069.599, și răspunde la întrebarea de concurs a zilei, adresată de matinalii Vlad, George și Luca.

Primul ascultător care sună în direct, în Deșteptareaare șansa să câștige o tabletă Samsung Galaxy Tab A7 Lite.

România e pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința competențelor digitale ale tinerilor cu vârste între 16 și 24 ani – arată un recent studiu Eurostat.

Doar 56% dintre elevii și tinerii de la noi au competențe digitale de bază, în timp ce media Uniunii e de 80%. Și adultii români sunt în aceeași situatie. La nivelul populației generale, doar 10% dintre români au abilități digitale superioare (vs 33% media UE), în timp ce 43% au abilități reduse (vs 28% media UE).

Acesta este contextul în care platforma de măsurare a performanței în educație Brio a pus la punct teste de literație digitală, care să fie de folos elevilor, profesorilor, părinților și – în general – oricui vrea să-și testeze nivelul de competență digitală.

Cel mai bine ar fi să vă testați și voi cunoștințele de alfabetizare digitală pe brio.ro. Sunt gratuite și extrem de folositoare.

Regulamentul concursului