Asasinat la Moscova: BORIS NEMȚOV, unul dintre liderii opozitiei – impuscat langa Kremlin

Vladimir Putin le solicită serviciilor secrete și Ministerului de Interne să ancheteze asasinarea lui Boris Nemțov. Președintele american, Barack Obama, cere o anchetă transparentă. Consiliul Europei transmite, prin secretarul general, că vinovații trebuie aduși in fata justitței.

Președintele rus, Vladimir Putin, le cere Ministerului de Interne și serviciilor secrete să investigheze asasinatul comis azi-noapte în apropiere de Kremlin.

Un critic vehement al preşedintelui Vladimir Putin, Nemțov – în vârstă de 55 de ani – a fost împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de Kremlin, unde se plimba alături de o tânără.

Dintr-o maşină albă au fost trase asupra politicianului mai multe focuri de armă.

Patru gloanţe l-au răpus. În schimb, femeia care îl însoțea, a scăpat fără să fie rănită.

Atacul a venit cu o zi înainte de un protest anti-guvernamental, programat să aibă loc duminică.

Vladimir Putin a transmis imediat condoleanţe şi a calificat crima drept o provocare.

Opoziţia rusă îl critică, însă, pentru politica sa de intoleranță față de orice disident.

Boris Nemțov – fost vicepremier în cabinetul condus de Boris Elțîn – a organizat în ultimii ani mai multe proteste antiguvernamentale.

După ce președintele american, Barack Obama, a cerut o anchetă transparentă, și secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a scris pe Twitter: ‘sunt șocat și consternat de faptul că principalul lider al opoziției, Boris Nemțov, a fost împușcat, iar criminalii trebuie aduși in fata justitței’.

Boris Nemţov era considerat favorit, la sfârșitul anilor 90, să preia conducerea Rusiei după ce Boris Elțîn și-a încheiat mandatul.