Ariana Grande, după masacrul din Las Vegas: Avem nevoie de control asupra armelor

Soldat cu 59 de morţi, masacrul din oraşul american Las Vegas a readus în discuţie subiectul armelor de foc în Statele Unite.

Numeroase voci propun o înăsprire a legislaţiei, între care cântăreaţa Ariana Grande. În vară, un concert al artistei pe stadionul Manchester a fost însângerat de un atac sinucigaş care a curmat 22 de vieţi.

‘Avem nevoie de dragoste, unitate, pace şi de control asupra armelor’, scrie Ariana Grande într-un mesaj postat pe Twitter. ‘Inima mea este frântă pentru cele întâmplate la Las Vegas’, a declarat tânăra.

În jur de 22.000 de persoane participau, duminică seara, la festival country în aer liber. La un moment dat, un bărbat a început să tragă cu mitraliera de la fereastra unui hotel din vecinătate.

Zeci de arme au fost găsite mai apoi în camera lui Stephen Paddock, care s-ar fi sinucis înainte de a fi găsit de poliţişti.

Motivaţia gestului său rămâne, deocamdată, necunoscută.

Preşedintele american Donald Trump a respins scenariul unui atac terorist. FBI susţine că nu există indicii că agresorul ar fi avut legături cu grupări radicale.

Cancelariile lumii au condamnat atacul şi au trimis telegrame de condoleanţe.

59 de morţi şi 527 de răniţi, bilanţul actualizat al masacrului din Las Vegas

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS