Confidenţialitate

Arhiva lui Neil Young, disponibilă gratuit online

Neil Young, în vârstă de 72 de ani, şi-a făcute publică impresionanta lui arhivă de materiale. Parctic, pe www.neilyoungarchives.com sunt online toate albumele, care pot fi ascultate în streaming însoţite de texte, videoclipuri şi informaţii privind turneele sale, dar şi de referinţe bibliografice.

Accesul pe site-ul Neil Young Archives va fi liber până la 30 iunie 2018. După această dată, rockerul a promis că va cere “o sumă foarte modică”.

Neil Young Archives oferă acces de la la prima înregistrare a lui Young, “The Sultan”, un single lansat în 1963, până la noul album, lansat la începutul lunii decembrie, “The Visitor”.

Preocupat de noile tehnologii, în 2014 Neil Young a lansat și un player muzical portabil, PonoPlayer, şi un serviciu de descărcare de fişiere audio HQ.

Neil Young, celebru pentru piese precum “Heart of Gold”, “Like a Hurricane” şi “Hey Hey, My My (Into the Black)”, a fost de două ori inclus în Rock and Roll Hall of Fame, încântându-şi fanii, în ultimii 40 de ani, cu muzica sa care combină stilurile folk, rock, grunge, soul şi country.

“The Loner”, cum este supranumit Neil Young, este şi regizor şi compozitori de muzică de film. Un lungmetraj al său a fost prezentat, în 2008, la festivalurile Sundance şi de la Berlin, iar, în 1994, muzicianul a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cântecul “Philadelphia” de pe coloana sonoră a filmului omonim.