Arena Națională s-ar putea redeschide săptămâna aceasta

Arena Naţională din București s-ar putea redeschide în această săptămână, anunță primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

Comisia tehnică de la Ministerul Dezvoltării Regionale a dat un acord în acest sens. Potrivit instituției, membrana acoperişului Arenei Naţionale nu prezintă niciun fel de pericol în caz de incendiu. Prin urmare, cel mai mare stadion din România poate fi redeschis, a anunţat pe contul său de Facebook Răzvan Sava.

Comisia a decis că membrana acoperișului stadionului este de clasa „B”, ceea ce înseamnă o siguranță sporită la foc. Decizia a fost luată în urma analizelor făcute la un laborator din Italia, un laborator acreditat la Bruxelles. În România, testele efectuate au arătat că membrana s-ar include la clasa „C”.

Cu acest agrement obținut, primăria trebuie să meargă la ISU pentru avizul de securitate la incendiu.

„Am primit astăzi agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care am trimis-o, însoțită de expertiza laboratorului din Italia. Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Națională. Mai așteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur, de asemenea, că n-am fost nevoiți să apelăm la soluția înlocuirii acoperișului. Ar fi fost costisitor și inutil. Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Națională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiții de siguranță.” a scris Răzvan Sava pe Facebook.

Primul meci care ar putea fi găzduit pe cel mai mare stadion din România este Dinamo Bucureşti -Pandurii Târgu Jiu, din etapa a III-a a play-off-ului Ligii 1 la fotbal. Meciurile amicale România – Spania și România Lituania se vor juca la Cluj-Napoca, respectiv la Giurgiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS