Confidenţialitate

Arad: Zeci de evenimente în aer liber cu ocazia ”Zilelor orașului” | AUDIO

Zilele Aradului 2021 au loc în perioada 16 – 29 august, iar cu această ocazie în oraș vor fi organizate zeci de evenimnte, de la expoziții, concursuri sportive, până la concerte în fiecare zi și conferințe științice.

Picnic festival, Kid’s Land și Târgul Estival vor avea loc în fiecare zi în Parcul Mihai Eminescu. Un concert de muzică populară va avea loc vineri, 20 august, cu începere de la ora 18.30 în Parcul Regina Maria dincartierul Micălaca, iar sâmbătă de la ora 19 pe platoul din fața Primăriei va avea loc un concert de muzică ușoră, când pe scenă vor urca Trupa Fantasia, Pacifica, Q Band, Mandinga, Alina Eremia și The Motans.
Mai mult, în weeked-ul 20-22 august primăria va restricționa circulația pe segmentul cuprins între Teatrul Clasic și Primărie, pentru a putea organiza în premieră Boulevard Food and Fun.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț:
”Sperăm noi, veselie, zâmbet, vreme bună și evenimente de la cei mici până la seniori, pentru toate gusturile. Dincolo de evenimentele culturale, e vorba de două săptămâni ca să prindem două weekenduri, având în vedere că 22 august e Ziua Aradului și cade duminica viitoare, și atunci prindem weekendul cu Ziua Aradului și celălalt weekend. Și la muzică populară și la muzică ușoară ne-am orientat către artiști locali,”

Manifestarea Zilele Aradului începe în acest după încheierea postului de Sfânta Maria.

Zilele Aradului au loc în cursul lunii august,  în cinstea datei de 22 august 1834, când Aradul a obţinut rangul de Oraş Liber Regesc. Noul statut administrativ a dat un puternic avânt dezvoltării oraşului care în scurt timp a devenit unul din mai importante centre economice şi culturale din această parte a Europei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciprian Boițiu