Confidenţialitate

Arad: S-au suplimentat locurile pentru pacienții Covid la Spitalul Județean | AUDIO

O nouă suplimentare a locurilor pentru pacienții cu COVID19 la Spitalul Clinic Județean din Arad, dupăce cele 53 de locuri deschise săptămâna trecută s-au ocupat în câteva zile.

Pentru că toate locurile ATI sunt ocupate complet, de mai multe zile, se caută soluții pentru a suplimenta și aceste locuri.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis ca o nouă secție din clădirile aflate în centrul Aradului să fie trecută în zona roșie, dupăce secțiile Urologie și Chirurgie Generală 2 trecute în circuit COVID19 s-au ocupat în câteva zile..

Purtătorul decuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz

”În contextul creșterii numărului de cetățeni infectați cu virusul SARS CoV-2, care necesită internare, azi dimineață am deschis și secția Clinică Medicina Muncii în circuit COVID-19 cu alte 25 de paturi dotate cu prize de oxigen. În total avem 256 de paturi alocate pacienților cu infecție SARS CoV-2. Numărul pacienților diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile Covid-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a ajuns în această dimineață la 236.  27 dintre pacienți sunt internați pe secțiile de terapie intensivă iar 20 sunt copii, internați în Compartimentul Boli Infecțioase Copii.”

Cea mai recentă raportare a autoritățile arată că în toate cele 78 de unități administrativ teritoriale din județul Arad există în acest moment (luni, ora 13) cel puțin 1 caz de COVID19. Cele mai multe, 1178, sunt în municipiul Arad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciprian Boițiu