Confidenţialitate

Ar trebui să ne intereseze soarta celor care nu îşi pot plăti datoriile?

Executarea celor care au datorii la întreținere pune la grea încercare opinia publică din România, căci, intrat anul trecut în vigoare, noul Cod de Procedură Penală, începe să își arate efectele. Firma de apă şi canalizare publică din Vaslui i-­a dat în judecată și a cerut executarea silită a peste 700 de cetățeni care nu au venituri din pensii și salarii și, deci nu li se pot popri parțial aceste venituri. În cazul în care omul are venituri regulate, legislația prevede poprirea unei treimi din acestea. În cazul în care cetățeanul nu are venituri se trece la executarea silită, mai întâi asupra bunurilor mobile, apoi și pe imobile.

Astăzi la România în Direct Moise vă invită să spuneţi ce părere aveţi: Cât de corectă vi se pare o astfel de legislație și cum credeți că ar putea fi ea aplicată la noi. Dar ce se va întâmpla cu cetățenii aflați în situația de a nu­-și mai putea permite să plătească întreținerea? Ar trebui să ne intereseze sau nu soarta lor?

https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-ar-trebui-sa-ne-intereseze-soarta-celor-care-nu-si-mai-pot-plati-datoriile