Aproape 40 de documentare si filme artistice la TIFF Miercurea Ciuc

Iubitorii de spectacole cinematografice vor avea ocazia să vizioneze aproape 40 de documentare și filme artistice la cea de-a doua ediție a festivalului TIFF Miercurea Ciuc.

În cele cinci zile de festival vor fi proiectate filme artistice și documentare care vor ‘încerca’ să creeze ‘o punte între cultura de film din România și din Ungaria’, după cum au declarat organizatorii.

Pe lângă filme, vor fi și concerte, expoziții de arte plastice și de arhitectură, prezentări de carte, întâlniri cu regizori și actori. Va fi organizată și o Caravană – care va străbate mai multe orașe din regiune.

Intrarea va fi liberă.

Printre peliculele incluse în program se numără ‘A cincea pecete’ al cineastului ungar Jancso Miklos, ‘Viva la liberta’, o comedie cu subiect politic realizată de Roberto Ando și ‘Cartea Mare’ a lui Szasz Janos.

De la TIFF Miercurea Ciuc nu vor lipsi nici filmele românești, printre proiecții regăsindu-se ‘Câinele Japonez’, în care joacă Victor Rebengiuc, invitat la festival, ‘Selfie’ sau ‘Sunt o babă comunistă’.