Aplicații utile pentru călătorii

V-ați intrebat vreodată de ce mașinile sunt marcate pe hartă în aplicatiile cu navigatie GPS cu o sageata albastră? Ei bine, această nu reprezintă de fapt o săgeată, ci nava dintr-un joc video renumit, Asteroids, lansat în 1979. Săgeata-navă a apărut în primul sistem de navigație pentru mașini, lansat în anul 1985. Dar nu despre istorie este acest articol.

Iulia Nagy recunoaște că folosește aplicațiile de călătorii și când se rătăcește în oraș, așa cum cei mai mulți tind să o facă, după cum o arată staisticile.
Câteva dintre cele mai utile, le-a testat în această săptămână și adună concluziile în emisiunea O dimineață de milioane!

Aplicația Google Maps este arhicunoscută și oricâte aplicații cu hărți aș încerca tot îl păstrez. De ce? Îți permite să descarci hărți și să folosești aplicația în offline.

Pentru a utiliza modul de navigare offline, util mai ales în Roaming sau în zonele cu semnal GSM slab, este necesar să selectăm mai întâi porţiunile din hartă care de care avem nevoie, pentru ca acestea să fie copiate în memoria telefonului. După această etapă, Google Maps rămân accesibile oricând

Cei care se bazează pe hărţile de la Google pot acum fie să îşi plănuiască trasee înainte de a pleca la drum, adăugând trei, patru sau mai multe destinaţii pe un singur traseu, fie să adauge în timpul călătoriei noi opriri neplănuite. Interfaţa este extrem de simplă, fiecare destinaţie nouă putând fi adăugată apăsând noul buton „+” de sub cea mai depărtată destinaţie.

Waze este o aplicatie de navigatie cu informatii despre trafic in timp real, care eprmite soferilor sa ceara și asistenta rutiera atunci cand li se strica amsina . Waze a luat nastere in anul 2006 si este creatia unei companii din Israel, care, in luna iunie 2013, a fost achizitionata de Google pentru suma de 1,3 miliarde dolari.
Hartile din Waze sunt create de utilizatori, fiecare utilizator avand posibilitatea de a le edita. Hartile sunt actualizate foarte des. Partea proastă este că funcționează doar când ai conexiune la internet.

Și nu în ultimul rând, încercați aplicația Moovit. Aplicația care îți spune ce mijloace de transport ai la îndemână și la ce oră vine autobuzul, trenul sau metroul. Aplicație testată în city break/uri și chiar mi-a plăcut. Pe final să vă povestesc o ciudățenie descoperită în documentarea mea pe subiectul acesta.

Lista este deschisă. Ne ajutați în comentarii să o completăm cu alte aplicații utile pentru călătorii?