Confidenţialitate

Apel la calm al președintelui PNL, Ludovic Orban, către Florin Cîțu și USR PLUS | AUDIO

În plină criză în coaliția de guvernare după ce premierul Florin Cîțu l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, președintele PNL face apel la calm.

Ludovic Orban spune că e nevoie de dialog și negociere și le transmite atât premierului, cât și celor de la USR PLUS, că guvernarea în actuala formulă trebuie să continue.

”Fac un apel apăsat, în primul rând către premierul Cîțu și către toți colegii mei din Partidul Național Liberal, să înțeleagă gravitatea momentului, Guvernarea presupune maturitate, echilibru, presupune dialog, respect față de partenerii de guvernare, responsabilitate față de cetățean”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban îi reproșează premierului că acesta nu l-a consultat înainte de a decide revocarea ministrului Justiției. Liderul PNL a fost întrebat de jurnaliști dacă îl susține în continuare pe Florin Cîțu în funcția de premier.

”Am primit un SMS la 21,28, cu 2 minute înainte de declarație. Sigur, premierul susține că m-a sunat, nu am primit nici un apel. L-am susținut pe premierul PNL, Florin Cîțu, este premierul care reprezintă PNL.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La această oră, liberalii care îl susțin pe Florin Cîțu la conducerea partidului au convocat o ședință a biroului Politic al PNL, ședință la care liderul Ludovic Orban a spus că nu participă, deoarece decizia ar fi fost luată fără știrea sa.

Ludovic Orban spune că îi va chema la consultări atât pe premierul Florin Cîțu, cât și pe ceilalți membri ai coaliției de guvernare, apoi va convoca o ședința a biroului politic al PNL în care se va discuta despre soluțiile pentru continuarea guvernării în actuala formulă.