Antonio Banderas îl joacă pe Pablo Picasso într-un serial de televiziune – VIDEO

Antonio Banderas va juca rolul lui Pablo Picasso într-un serial de televiziune despre viaţa pictorului, care va fi difuzat pe National Geographic Channel.

Serialul de televiziune, „Genius Picasso”, va avea 10 episoade şi va fi regizat de Carlos Saura, care va participa şi la scrierea scenariului.

Serialul, filmat parţial în Budapesta, nu prezintă cronologic viaţa pictorului. „Mergem înainte şi înapoi prin evenimentele din viaţa lui. Începem cu bombardamentul din Guernica”, a spus Antonio Banderas.

Actorul, născut şi crescut în oraşul spaniol Málaga, la fel ca şi pictorul Pablo Picasso, va fi difuzat din 24 aprilie, pe National Geographic Channel.

Pablo Picasso a fost una dintre cele mai importante personalităţi artistice ale secolului XX. Cunoscut drept unul dintre cei mai de seama pictori ai lumii, reprezentant al cubismului, alături de Georges Bracque, dar și adept al suprarealismului.

Unul dintre cele mai celebre tablouri ale sale, „Guernica”, a fost realizat în 1937, şi este dedicat orașului basc Guernica, bombardat de aviația germană în timpul războiului civil din Spania.

Pablo Picasso, decedat în 1973, la vârsta de 91 de ani, a desfăşurat o activitate artistică pe o perioadă de peste 80 de ani, în diverse domenii, precum pictură, sculptură, poezie, desen, grafică sau ceramică.

Antonio Banderas este un actor, regizor şi producător spaniol. Şi-a început cariera jucând într-o serie de filme regizate de Pedro Almodovar şi a jucat apoi în câteva filme celebre produse la Hollywood, în special în anii 1990 şi 2000, precum ”Asasini/ Assassins”, ”Evita”, ”Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor”, ”Philadelphia”, ”Desperado”, ”Masca lui Zorro” şi ”Joaca de-a spionii/ Spy Kids”. În ultimii ani, Banderas a asigurat vocile unor personaje principale în filmele de animaţie din francizele ”Shrek” şi ”Puss in Boots”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS