Confidenţialitate

ANM: Vreme se răcește!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valorile termice vor fi în scădere, vineri, în cele mai multe zone din țară.

Vor fi înnorări în general persistente în nordul, nord-vestul teritoriului, precum și în zonele montane și submontane, unde va ninge slab. În restul țării înnorările vor fi temporare și precipitațiile izolate, ninsori, iar în special în sud-est, mixte.

Vântul va avea intensificări la munte, unde în special la altitudini mari vitezele vor depăși 80…100 km/h, vizibilitatea va fi redusă și zăpada troienită, iar în zonele joase de relief vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări, în special în nordul Moldovei, în Oltenia și sud-vestul Munteniei, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a țării.

La București, valorile termice vor fi în scădere, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade. Cerul va avea înnorări temporare însă probabilitatea pentru precipitații se va menține redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în orele amiezii.

În zonele de munte, vremea se va răci, iar la altitudini mari va fi ger. Vor fi înnorări în general persistente și temporar va ninge slab. Vântul va avea intensificări, iar în special la altitudini mari vitezele vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.