Angelina Jolie şi-a extirpat ovarele: ‘Nu voi mai putea avea copii şi mă aştept la schimbări fizice’

Angelina Jolie a anunţat marţi, într-un editorial din The New York Times intitulat ‘Jurnalul unei operaţii’, că a fost operată preventiv pentru a-şi extirpa ovarele şi tuburile falopiene, la doi ani după o dublă mastectomie.

Angelina Jolie a luat decizia operaţiei de extirpare a ovarelor pentru că a aflat că poartă o mutaţie a genei BRCA1, ceea ce presupune un risc de 50% de a dezvolta cancer ovarian, potrivit editiorialului intitulat ‘Jurnalul unei operaţIi’ publicat în The New York Times.

‘Nu e uşor să iei aceste decizii’, a spus actriţa de la Hollywood şi trimisul ONU. ‘Dar este posibil să preiei controlul şi să abordezi de la început orice problemă de sănătate’.

Procedura medicală implică intrarea în menopauză, mptiv pentru care Angelina Jolie va începe un tratament cu înlocuitori de hormoni.

Angelina Jolie a inclus detalii emoţionante în editorialul din The New York Times. ‘Nu voi mai putea avea copii şi mă aştept la nişte schimbări fizice. Dar mă simt împăcată cu orice va urma, nu pentru că sunt puternică, ci pentru că aceasta e parte din viaţă’.

‘Nu e posibil să elimin tot riscul, iar realitatea este că rămân predispusă cancerului. Voi căuta modalităţi naturale de a-mi întări sistemul imunitar. Ştiu că copiii mei nu vor trebui niciodată să spună ‘Mama a murit de cancer ovarian’ ‘, a mai spus Angelina Jolie.