Confidenţialitate

Angelina Jolie a susţinut primul curs în calitate de profesor

Actriţa Angelina Jolie a susţinut primul ei curs universitar în calitate de profesor invitat la London School of Economics (LSE), o prestigioasă instituţie de învăţământ superior din Marea Britanie, potrivit BBC.

Actriţa americană a susţinut în faţa unei grupe de masteranzi un curs intitulat ”Women, Peace and Security”.

Angelina Jolie a vorbit în acel curs despre experienţa ei în acest domeniu şi despre motivaţia aflată în spatele activităţii sale de trimis special al ONU pentru refugiaţi, potrivit universităţii britanice.

Studenta Tazeen Dhanani a scris pe Twitter că Angelina Jolie ”s-a descurcat minunat”, iar Alana Foster a spus că vedeta americană a susţinut ”o prelegere incredibilă”.

”Va fi un profesor-invitat uimitor de bun. Sunt onorată că am putut să asist la cursul ei inaugural la LSE despre violenţele sexuale, viol şi munca alături de refugiaţi”, a spus Tazeen Dhanani.

Cursul universitar al vedetei americane este sprijinit de Centre for Women, Peace and Security, un centru lansat anul trecut de Angelina Jolie şi William Hague, fostul ministru de Externe al Marii Britanii.

În 2012, Angelina Jolie şi William Hague au înfiinţat o iniţiativă globală pentru a pune capăt violenţelor sexuale din zonele de război.

Parteneriatul dintre Angelina Jolie şi William Hague a avut la bază filmul ce a marcat debutul regizoral al actriţei americane, lungmetrajul ”In the Land of Blood and Honey” din 2011, a cărui acţiune are loc în perioada războiului sârbo-bosniac din 1992-1995, în timpul căruia aproximativ 20.000 de femei au fost violate.

Acel lungmetraj a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin în 2012.

Foto: Twocoms/Shutterstock