Angelina Jolie a inaugurat o şcoală de fete în Afganistan

Actriţa Angelina Jolie finanţează şcoli în Afganistan cu banii câştigaţi din bijuteriile pe care le creează.

Angelina Jolie, care deţine funcţia de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a finanţat o şcoală primară exclusiv pentru fete în afara capitalei Kabul, într-o regiune în care trăiesc foarte mulţi refugiaţi. În acea şcoală învaţă deja între 200 şi 300 de fete.

Nu este prima unitate de învăţămân finanţată de vedetă, ea mai oferind fonduri pentru o şcoală în partea de est a Afganistanului, care a fost inaugurată în 2010.

E! News afirmă că Angelina Jolie intenţionează să finanţeze şi alte şcoli prin fondurile ce vor fi aduse de comercializarea bijuteriilor din linia ‘style of Jolie’ pe care actriţa le-a creat în colaborare cu bijutierul Robert Procop.

Acelaşi bijutier a creat şi inelul de logodnă pe care actriţa l-a primit de la partenerul ei de viaţă, Brad Pitt, în aprilie 2012.

‘Pe lângă satisfacţia artistică pe care am avut-o atunci când am creat designul acestor bijuterii, simţim că am fost inspiraţi atunci când am decis că munca noastră va servi unui scop nobil, acela de a sprijini copiii în dificultate’, a declarat Angelina Jolie.