Confidenţialitate

Angela Merkel: ”Germania va continua să ofere azil refugiaților, în ciuda atentatelor teroriste”

Germania nu are de gând să schimbe fundamental legea imigrației, după recentele atacuri teroriste din această țară.

Cancelarul german Angela Merkel susține însă că va lua măsuri drastice pentru a asigura securitatea cetățenilor în fața unor eventuale atacuri.

Într-un discurs la Berlin, oficialul german a spus că refugiații care au fugit calea războiului au tot dreptul să fie protejați, însă printre ei se numără și persoane care au făcut de rușine țara care i-a primit.

 Cancelarul Angela Merkel și-a apărat joi politicile privind refugiați și a adăugat că în pofida atentatelor recente, Germania va continua să ofere azil persoanelor care fug de război și persecuție.

Teroriștii vor să răspândească ură şi frică între culturi şi între religii. Noi ne opunem hotărât acestui lucru“, a subliniat Angela Merkel.

Cancelarul german a admis însă că e nevoie de luarea unor măsuri în privința schimbului de informații și a vânzării armelor pe internet.

În plus, ar fi nevoie de un sistem de pre-alertă:  în momentul în care autoritățile procesează cererile de azil pot vedea dacă solicitanții au sau nu legături cu grupări teroriste.

În atacurile recente din Germania au fost implicați și 2 refugiați cărora li se refuzase solicitarea de azil: un imigrant sirian s-a aruncat în aer lângă un restaurant din Ansbach și un altul a atacat cu un topor pasagerii unui tren.