”Andrii Popa” adus în 2016 de Radu, live în Deșteptarea – VIDEO

Povestea lui Andrei Popa (Andri Popa), un haiduc originar din Seaca, județul Dolj, a fost pusă pe versuri de Vasile Alecsandri care mai apoi au inspirat una dintre cele mai populare trupe românești din anii 70.

Cu toate că piesa ”Andrii Popa” a fost lansată de Phoenix în 1973, de pe albumul ”Mugur de Fluier”, piesa rămâne la fel de apreciată și în zilele noastre. La 43 de ani după ce s-a auzit prima dată, “Andrii Popa” a devenit hit în străinătate, în Kazahstan, unde a fost adaptată în limba locală nu mai departe de luna trecută.

Dar pentru că piesele sună cel mai bine în limba în care au fost simțite și scrise, pe 1 Decembrie, invitat în Deșteptarea, Radu ne-a ajutat să înțelegem de ce ”Andrii Popa” este un cântec atât de îndrăgit. Într-o interpretare emoționantă, Radu a cântat live în Deșteptarea ”Andrii Popa”.

Radu Fărcane este la doar 15 ani un tânăr talentat cu succese în mai multe domenii. Cu o voce puternică și o atitudine perfectă pentru scenă, Radu este implicat în competiții sportive de baschet de performanță de peste 6 ani, participă la festivaluri de teatru atât în țară, cât și la San Remo și petrece mult timp în studioul Global Records pentru compus.