Confidenţialitate

Andrei Gheorghe: ”Aroganța e o soluție împotriva excesului de democrație. Mie nu-mi place să mă trag de șireturi cu oricine, să fiu prieten cu toți oamenii, ci numai cu cei pe care îi aleg eu”

”Aroganța e o soluție împotriva excesului de democrație. Mie nu-mi place să mă trag de șireturi cu oricine, să fiu prieten cu toți oamenii, ci numai cu cei pe care îi aleg eu”, mărturisea Andrei Gheorge într-un interviu pentru Formula As din 2002. Era anul în care numele lui Andrei Gheorghe se asocia cu ideea de radio prin emisiunea „13-14 cu Andrei” dar și cu un proiect de succes la TV.

Numele său a fost legat de posturile Radio 21, Radio Total, Pro FM, Realitatea TV, Antena 1 şi Pro TV, unde a realizat diverse programe.

”Îmi place ce-ti place și ție: să stau de vorbă cu prietenii sau să nu vorbesc cu nimeni o oră, să iau CD-ul pe care l-am așteptat atâta vreme și să-l ascult singur în mașină. Noaptea, îmi place să dispar din casă. Nevastă-mea nici nu se mai miră. Pe la 2:00AM, îmi iau cheile, mă urc în mașină și fie mă plimb prin București, fie îmi sun un prieten și-l chem să luăm o bere de la un butic non-stop, de cartier, și s-o bem pe marginea trotuarului. E noapte, vin polițiștii și ne întreabă ce mai facem, ce mai e nou…

(…)Îmi place să am oameni în casă. Maică-mea avea o teorie, cum că există doua tipuri de oameni: cei care merg în vizite și cei care primesc vizite. Ei, noi, Andreii, primim! (…)Eu sunt o persoană construită din proiecte de viitor. Unele sunt proiecte care inițial nu mi-au aparținut, dar pe care le-am luat în brațe, cum a fost cu piesa de la Green Hours sau cu rolul din filmul lui Gavras. Cum să nu accepți astfel de propuneri? (…) Practic, îmi trăiesc frustrările copilăriei. Dar majoritatea proiectelor sunt cele pe care mi le cultiv eu și tot eu le gestionez”, mărturisea Andrei Gheorghe în același interviu.

Andrei Gheorghe s-a stins din viață luni seara. El avea 56 de ani.