Confidenţialitate

Andre Villas Boas și John Terry – spre fotbalul din China

Fotbalul chinez a mai făcut o achiziție scumpă din Europa. Fostul antrenor al lui Chelsea și Zenit Sankt PetersburgAndre Villas Boas a preluat-o pe Shanghai SIPG. Echipa a fost pregătită până acum de un alt tehnician cu renume, Sven Goran Eriksson, care nu a reușit însă să cucerească niciun trofeu în două sezoane și contractul i-a fost reziliat.

Portughezul Villas Boas a plecat de la Zenit, după ce rușii s-au înțeles cu Mircea Lucescu, iar la Shanghai SIPG a parafat o înțelegere pentru un singur an, în care va câștiga însă 15 milioane de euro. Îl va reîntâlni la noua lui echipă pe brazilianul Hulk, cumpărat de la Sankt Petersburg cu 60 de milioane de euro.

Și actuala campioană a ChineiGuangzhou Evergrande ar putea să facă în această iarnă o achiziție de top.
Căpitanul lui ChelseaJohn Terry, a primit o ofertă de 9 milioane de euro pe sezon de la clubul asiatic, după ce a intrat în ultimul lui an de contract cu londonezii. Fundașul care va împlini în curând 36 de ani ar urma să ajungă la Guangzhou Evergrande de la 1 iulie, însă a cerut o perioadă de gândire, fiindcă este dorit și în campionatul american.

John Terry joacă la Chelsea de la 14 ani, iar în cele 21 de sezoane la gruparea de pe “Stamford Bridge” a câștigat Liga Campionilor, Europa League și 4 titluri de campion al Angliei.

Guangzhou Evergrande este antrenată de brazilianul Luiz Felipe Scolari și-l are în lot pe columbianul Jackson Martinez, cumpărat de la Atletico Madrid cu 42 de milioane de euro, anul acesta în luna februarie.