Confidenţialitate

Anchetă la IPJ Vrancea după ce doi arestați preventiv au încercat să evadeze și au lovit doi polițiști. Alți polițiști au intervenit pentru a-i imobiliza | AUDIO

Anchetă la IPJ Vrancea, după ce doi bărbați, arestați preventiv, au încercat să evadeze din Centrul de Arest și i-au lovit pe doi dintre polițiștii care îi păzeau. Agresorii au fost imobilizați, în cele din urmă, după ce alți polițiști au sărit în ajutor. Incidentul este cercetat de procurori.

Potrivit procurorilor, un tânăr aflat în arest preventiv a cerut să meargă la toaletă, iar în momentul în care polițistul de pază a deschis ușa celulei, deținutul l-a lovit cu pumnul în față.

Un alt polițist ar fi încercat să intervină, dar a avut aceeași soartă, fiind lovit însă de un coleg de celulă de-al primului, la rîndul său în arest preventiv. Totul s-a încheiat cînd alți polițiști au intervenit în forță și i-au imobilizat pe cei doi, băgâdu-i din nou la arest.

Cel care a vrut să evadeze, un tînăr din Giurgiu, era dat în urmărire pentru omor și fusese prins recent de polițiștii din Vrancea, unde primise de altfel și măsura arestului preventiv, în vreme ce al doilea, un vrâncean, primise mandat pentru furt.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit reprezentanților IPJ Vrancea, cei doi agenți de poliție care au fost loviți au făcut investigații medicale, dar nu au necesitat nici măcar o zi de îngrijiri medicale.

Cazul este cercetat de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Vrancea pentru tentativă de evadare și ultraj.

Foto: Shutterstock