Anchetă în Olanda după un atentat dejucat

Poliţia olandeză a dechis o anchetă cu privire la o camionetă înmatriculată în Spania, în care se aflau ”câteva butelii de gaz”. Șoferul, un spaniol, a fost arestat, miercuri, după ce un concert rock a fost anulat la Rotterdam, în vestul ţării, ”în legătură cu o alertă teroristă”, relatează AFP.

”Un agent de poliţie care era staţionat în apropiere de locul evenimentului a decis să oprească o camionetă pe care a văzut-o rulând către ora (locală 21.30 (22.30, ora României)”, a precizat poliţia într-un comunicat.

Serviciile de deminare au inspectat camioneta imobilizată la două străzi de sala de concert Maassilo, într-o zonă portuară, în sudul oraşului. tot in aceeași zonă urma să aibă loc concertul de rock al unui grup american, au anunţat poliţia şi primarul Rotterdamului Ahmed Aboutaleb.

Şoferul a fost arestat şi condus la comisariatul de poliţie pentru audieri.

Acest incident are loc la mai puţin de o săptămână după atacurile cu vehicule în Spania, revendicate de Statul Islamic, soldate cu 15 morţi.

Autorităţile olandeze au decis să anuleze concertul trupei de rock californiene Allah-Las după ce poliţia a primit de la forţele de ordine spaniole un avertisment cu privire la o ameninţare teroristă către ora locală 17.30 (18.30, ora României).

”Am fost avertizat telefonic, la începutul serii, că un semnal de ameninţare a sosit care are legătură cu un concert american la Maassilo, la Rotterdam”, a anunţat primarul într-o conferinţă de presă.

”Acest semnal provenea de la poliţia spaniolă, către poliţia olandeză”, a precizat el.

La Rotterdam, agenţi de poliţie care purtau vestă antiglonţ au fost postaţi în apropierea sălii Maassilo, cu o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri.

Incinta a fost evacuată, zeci de spectatori respinşi, iar unitatea antiteroristă a Serviciului de Intervenţii Spaciale s-a dus la faţa locului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS