Anchetă după ce o tribună s-a prăbușit la un meci din campionatul Franței; 29 de răniți

Autorităţile franceze au deschis o anchetă pentru ”răni involuntare”. O tribună a stadionului echipei Amiens s-a prăbuşit după ce fanii sărbătoreau golul formaţiei OSC Lille, din campionatul Franţei.

În minutul 15 al meciului, Ballo-Toure a marcat pentru Lille, iar fanii din sectorul oaspeţilor a început să se bucure, şi s-au îndreptat spre bariera tribunei, moment în care aceasta a cedat. Partida a fost întreruptă după ce zeci de suporteri au căzut la pământ, iar alţii au căzut peste ei.

Forţele de ordine şi medicii au intervenit pentru a acorda primele îngrijiri, fanii acuzând lovituri la picior, piept şi cap.

29 de persoane au fost rănite, dintre care patru suporteri se află în stare gravă, anunţă presa franceză.

Ancheta va determina cauzele ce au dus la ruptura barierei şi la prăbuşirea tribunei. Deocamdată nu ştim prea multe. Experţii vor afla mai multe în zilele următoare„, a declarat procurorul Alexandre de Bosschère de la Parchetul din Amiens.

Preşedintele clubului Amiens, Bernanrd Joannin, i-a acuzat pe ultraşii de la Lille că au provocat accidentul, aruncându-se asupra barierei, pentru a invada terenul.

Poliţia ne-a anunţat că 200 de utraşi extrem de enervaţi s-au aruncat asupra acestei bariere, iar comisia ligii va judeca aceste fapte. Dar imaginaţi-vă 500 de persoane care voiau să intre pe teren„, a spus Joannin.

În replică, Marc Ingla, directorul general al clubului OSC Lille, a afirmat că declaraţiile lui Joannin sunt iresponsabile şi nedemne.

Suporterilor noştri nu li se poate reproşa nimic. OSC are dreptul de a-şi pune întrebări despre condiţiile de securitate de la stadionul din Amiens„, a afirmat directorul general al clubului OSC Lille.

Inaugurat în 1999, stadionul Licorne, din vestul localităţii Amiens, are o capacitate de 12.000 de locuri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS