Ana Blandiana: „Doamna Cornea a plecat într-o lume în care nu va mai fi obligată să protesteze” AUDIO

Scriitoarea Ana Blandiana, fondatoare a Alianței Civice în anii 1990, unde a activat alături de Doina Cornea, a declarat pentru Europa FM că Doina Dornea a fost percepută în mod superficial ca un exponent politic.

„Nu a fost o forță politică, ci o forță morală. pentru ea nu politica era importantă, ci morala. Ea a protestat întotdeauna în numele binelui și al adevărului, împotriva răului și a minciunii” – a dăugat ea.

„A plecat dintre noi doamna Cornea spre o lume în care nu va mai fi obligată să protesteze. A trăit decenii întregi de neoboseală, de atenție la tot ce se întâmpla și la care reacționa fără încetare. A fost ființa cea mai fragilă, și cea mai puternică forță morală a României din ultimele două decenii ale secolului XX. A fost societatea civilă a unei țări care nu cunoștea definiția acestei noțiuni. Ea ne-a ținut locul tuturor timp de două decenii în fața Europei și în fața lui Dumnezeu, până la urmă. Ea a fost alături de Alianța Civică din prima clipă, a fost alături de noi în Piața Universității, dar și în ultimii ani, de când am început Memorialul Sighet.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS