Confidenţialitate

#Ameritat – Andreea: “La sat, mentalitatea e bazată pe muncă, nu pe educație. Părinții nu își încurajează copiii să viseze” | AUDIO

Nu e ușor să termini 12 clase, mai ales dacă te naști într-un sat din România. Conform datelor oficiale, în satele din centrul României, rata abandonului școlar anual este de peste 5%. Ce înseamnă asta? Imaginați-vă o clasă a de 5-a cu 20 de elevi. Din cauza sărăciei, doar 13 ar putea termina un liceu sau o școală profesională.

Partea bună este că în România există și oameni care le oferă acestor copii o șansă. Este vorba despre cei de la World Vision, organizație care în ultimii 13 ani a desfășurat programul “Vreau în clasa a 9-a”.

Aproape 4.000 de copii din mediul rural au beneficat de burse, tabere, meditații sau consiliere vocațională. Cei mai mulți dintre ei au terminat sau urmează cursurile unei facultăți. De fapt, educația pe care au primit-o le-a oferit șansa unui trai decent și în perioada următoare, îi vom cunoaște pe câțiva dintre acești tineri. Începem cu Andreea, care este în prezent studentă la Cluj, la Facultatea de Studii Europene și Relații Europene.

Spune că părinții ei sunt oameni modești, dar că prin copiii lor, au vrut să trăiască viața pe care ei înșiși nu au avut-o. Așa că au făcut sacrificii mari ca Andreea și surorile ei să termine 12 clase, dar foarte probabil, nu ar fi fost de ajuns fără programul “Vreau în clasa a 9-a”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ajută și tu

Imposibilul poate deveni posibil pentru elevii de liceu din rural.

Pentru fiecare dintre ei, programul are un impact diferit. Fiecare simte ajutorul altfel. Dar pentru toți, Vreau în clasa a 9-a este singurul mod prin care reușesc să își urmeze visele. În ultimul an, peste 800 de elevi de liceu din rural au fost bursieri în program. Anul acesta, World Vision își propune să ajungă la peste 1500.

Fii parte din viitorul acestor copii. Susține-i să-și îndeplinească visele. Pentru ca peste câțiva ani să poți spune cu mândrie: A MERITAT!

Pentru ca mai mulţi copii să aibă parte de acest sprijin, puteți dona, simplu, prin SMS la 8845 cu textul LICEU (cost 2 euro) şi online aici: https://worldvision.ro/implica-te/campanii/campanie-vreauclasa9a-a-meritat/.