Confidenţialitate

Americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 nu mai trebuie să poarte mască nici în aer liber, nici în interior

Autoritățile sanitare au stabilit că masca nu mai este obligatorie la două săptămâni după a doua doză de vaccin.

Autoritățile sanitare din Statele Unite au explicat că au decis ca persoanele vaccinate să nu mai poarte mască, după ce studiile au arătat că vaccinurile sunt eficiente și împotriva infecțiilor asimptomatice și a variantelor aflate în circulație, iar cei care s-au îmbolnăvit, deși au fost vaccinați, au fost puțini la număr și puțin contagioși.

“Orice persoană complet vaccinată poate participa la activităţi în interior şi în aer liber, mici sau mari, fără a purta mască și fără distanţare fizică. Dacă ai fost vaccinat cu ambele doze poți începe să faci acele lucruri pe care ai încetat să le mai faci din cauza pandemiei”, a spus Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite.

Specialiștii recomandă totuși ca persoanele vaccinate să poarte mască în avion, tren, autobuze, dar și în gări și în aeroporturi.

În Statele Unite, tocmai a început vaccinarea adolescenților cu vârste între 12 și 15 ani.

Până acum, 35% dintre americani s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Numărul cazulor de infectări zilnice a scăzut la 36.000, iar cel al deceselor provocate de COVID este la cel mai mic nivel de la începutul lui aprilie, anul trecut.