Americanii, sfătuiţi să nu călătorească în Venezuela

Statele Unite i-au avertizat, marţi, pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela din cauza riscurilor pentru siguranţa lor în plină criză politică şi diplomatică, relatează Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Atenţionarea de călătorie, care până acum le recomanda cetăţenilor americani să evite să meargă în Venezuela, a fost ridicată la cel mai înalt nivel de alertă după ce Washingtonul l-a fost recunoscut ca preşedinte interimar pe opozantul Juan Guaido.

Departamentul american de Stat a avertizat în legătură cu criminalitatea, manifestaţiile care pot degenera şi ‘arestările arbitrare ale cetăţenilor americani’, menţionând că Statele Unite au doar ‘capacitatea limitată de a oferi ajutor de urgenţă’ din cauza retragerii personalului diplomatic neesenţial.

Înaltul Comisariat ONU pentru drepturile omului a anunţat, marţi, că cel puţin 43 de persoane au murit în urma violenţelor din ultimele zile din Venezuela şi peste 800 de manifestanţi, între care zeci de minori, au fost arestaţi în timpul protestelor.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc, săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar.

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui socialist Nicolas Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere, odinioară prosperă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS