Confidenţialitate

Americanii nu amână încă US Open. Critică decizia francezilor de a muta Roland Garros în septembrie

Federaţia Americană de Tenis a decis să nu aducă nicio modificare în programul US Open, pentru moment, însă ia în calcul o amânare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Americanii au criticat decizia unilitareală a Federaţiei Franceze de a amâna turneul de la Roland Garros pentru luna septembrie şi spun că o astfel de hotărâre ar trebui luată după consultarea cu ceilalţi organizatori.

“Într-un moment în care lumea se uneşte, considerăm că o astfel de hotărâre nu trebuie luată unilateral. Prin urmare, Federaţia Americană de Tenis va acţiona doar după consultări cu celelalte turnee de Grand Slam, WTA, ATP, ITF şi partenerii noştri, inclusiv Laver Cup”, potrivit unui comunicat de presă al Federației Americane de Tenis.

În aceste condiţii, US Open ar urma să se dispute în intervalul 31 august-13 septembrie, iar Roland Garros va fi mutat pentru perioada 20 septembrie-4 octombrie.

Organizatorii de la Wimbledon, celălalt turneu de Mare Şlem rămas de disputat în acest an, au anunţat că monitorizează situaţia, însă nu au anunţat modificări până în prezent. Întrecerea ar trebui să aibă loc în perioada 29 iunie-12 iulie.