Amenzi pentru şoferii care au afişe de vânzare postate în geamurile maşinilor parcate pe stradă sau pe trotuare

De când ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a fost interzisă în Capitală, primarii de sector au la îndemână altă soluţie pentru a strânge bani la buget.

Îi amendează pe şoferii care au afişe de vânzare postate în geamurile maşinilor parcate pe stradă sau pe trotuare. Ei nu au voie să le parcheze pe spaţiul public, ci doar în târgurile auto sau parcarea plătită.

Modelul Bucureştiului a fost urmat şi de mai multe primarii din ţară, care au adoptat aceeaşi decizie.

Maşinile cu anunţuri de vânzare în geam sunt fotografiate, ca probă, iar şoferul găseşte o somaţie în parbriz. Dacă ia maşina de acolo în 24 de ore sau îi scoate afişul, scapă de amendă. Altfel, va trebui să plătească între 500 şi 1000 de lei. Unii consideră această măsură abuzivă, alţii sunt de acord cu ea.

Au fost şi şoferi care au încercat să scape de amenzi, scoţând numerele de înmatriculare. Dar unele maşini au seria trecută pe parbriz, aşa că pot fi identificaţi proprietarii.

În ultima lună, Primăria Sectorului 6 a strâns la buget din aceste amenzi 8500 de lei şi aproape 200 de şoferi au fost somaţi să îşi dea jos afişele de pe maşini.

 

foto: ziuanews.ro