Amenințare teroristă falsă la Sofia. Anunțul Ambasadei SUA ar fi fost, de fapt, o răzbunare într-o poveste amoroasă

Guvernul Bulgariei respinge vehement anunțul făcut de Ambasada Statelor Unite despre o posibilă amenințare teroristă în Sofia.

Premierul Boiko Borisov a spus că modul în care diplomații americani au dezvăluit informația este absolut inadmisibilă și nepotrivită.

Potrivit Reuters, ar fi vorba, de fapt,  de o răzbunare după o poveste amoroasă.  De altfel, anunțul Ambasadei a fost retras de pe site la scurt timp.

 

Dimineață, ambasada Statelor Unite în Bulgaria publica un anunț pe Facebook în care îi avertiza pe cetățeni să evite nodurile aglomerate de transport din Sofia din cauza unei posibile amenințări ce vizează o linie de autobuz.

Persoanele erau sfătuite să evite zona hotelului Pliska, situat pe unul dintre principalele bulevarde din Sofia.

Autoritățile bulgare au reacționat vehement la scurt timp și au spus că alarma este falsă și nu există niciun pericol în zona menționată.

Guvernul de la Sofia susține că ar fi vorba despre o răzbunare într-o poveste amoroasă dintre 2 persoane: una cu cetatenie bulgara, cealaltă străină.

La scurtă vreme, ambasada a retras avertizarea, venită la doua zile dupa atacurile teroriste din Bruxelles.

Potrivit Reuters, cetățenii bulgari nu par să fie speriați, iar autobuzele din zona indicată de Ambasadă circulă pe traseele obișnuite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS