Ambasadorul Spaniei, în vizită la Şcoala Socială de Fotbal – GALERIE FOTO

„Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid” este un proiect care oferă copiilor, fără posibilităţi materiale, şansa de a nu abandona şcoala şi de a se dezvolta normal.

Aşa cum îi spune şi numele, acest proiect este sprijinit de clubul de fotbal Real Madrid din Spania.

Zilele trecute, cei 45 de copii incluşi în program au avut parte de o vizită la nivel înalt.

Ambasadorul Spaniei în România, Ramiro Fernández Bachiller, a vizitat Şcoala Mexic din cartierul Titan şi a fost primit de copii cu… pâine şi sare.

I-a cunoscut apoi pe membrii echipei care se ocupă de proiectul Şcolii Sociale de Fotbal Real Madrid, discutând despre program cu directoarea Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor, Simona Carobene, şi cu directoarea de PR&Fundraising, Ania Nedelcu.

Ambasadorul Spaniei la Scoala Mexic (2)

A dat mâna cu fiecare copil, le-a arătat cravata cu emblema lui Real Madrid şi apoi a început discuţiile despre vedetele Realului, despre şcoală, dar şi despre alte subiecte pe care copiii le-au considerat interesante.

Ambasadorul Spaniei la Scoala Mexic (4)

„Fotbalul este o experienţă minunată, iar el îi poate ajuta pe aceşti copii şi pe viitor. Cu valorile din fotbal, cu metodologia Fundaţiei Real Madrid, putem găsi soluţii să îi sprijinim pe tinerii care au un risc ridicat de excluziune socială. Este o investiţie foarte bună pentru noi ca Ambasadă. Vom încerca pe viitor să fim alături de copiii şcolii sociale şi să îi ajutăm să reuşească în viaţă”, a declarat Ambasadorul Spaniei, Ramiro Fernández Bachiller.

Ambasadorul Spaniei la Scoala Mexic (5)

Şcoala Socială de Fotbal este un proiect al Fundației Dezvoltarea Popoarelor, în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid. În acest proiect sunt susținuți 45 de copii aflați în risc de abandon școlar.

Aceşti copii pot fi ajutaţi, trimiţând un sms în valoare de 2 euro la numărul 8834 (valabil în reţelele Orange, Vodafone, Telekom).