Confidenţialitate

Ambasada Suediei, întrebare de Ziua Limbii Române: „Vouă cât va venit factura la lumină?”

Reprezentanții Ambasadei Suediei la București au scris un mesaj capcană pe Facebook, de Ziua Limbii Române.

Unii nu s-au prins de gluma diplomaților suedezi și fie au comentat noile prețuri, fie au corectat „greșeala” din text.

„Dragă Ambasadă, azi e ziua limbii române! “V-a” se scrie dezlegat”, a comentat cineva, pe Facebook.

„Ați vrut să ne verificați? Tot este ziua limbii române”, a comentat o româncă, în timp ce un alt bărbat i-a lăudat pe cei de la ambasadă. „Felicitări pentru subtilitate, Ambasada Suediei! Prea fin. Prea ca la țară”, a spus el.

Glume au făcut și reprezentanții Serviciului Român de Informații. De Ziua limbii române ei au postat pe rețeaua de socializare un extras din Dicționarul Explicativ al Limbii Române.
Cu explicația “Cuvinte vechi de Ziua Limbii Române”, cei de la SRI au arătat în prim-plan cuvântul tiptil, însoțit de explicația fără zgomot, pe ascuns, pe furiș.

Și preotul catolic Francisc Doboș a făcut o postare la adresa celor care fac greșeli de limba română: „Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule,le puse, anapoda”.

„Doamne! Aju-tă,te la gramatică și vocabular!”, își intitulează postarea pe Facebook fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

„Mult ie dulce ș-i frumoasă / româna o chinuim. / Pen-tru, o limbă armonioasă / apăsa-ți ta-re tasta ore-i de gramatică. 31 august, Ziua a Limbii Române. PS. Măcar când ne rugăm să nu facem păcate, că greșeli … pentru c-ă Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule,le puse, anapoda :)))”, a scris preotul Francisc Doboș.

Foto/ captura Facebook Ambasada Suediei