Confidenţialitate

“Ambasada a donat 100 de euro, la mișto, pentru Cumințenia noastră. Un scuipat, practic”

“Am susținut campania Cumințenia Pământului nu pentru că aș fi iubitor de artă, că îmi cunosc limitele, dar mi-a plăcut ideea asta de unitate în fața unei valori naționale superioare. Când această unitate va deveni suficient de puternică, Rusia nu va mai fi o amenințare potențială pentru România. Campania pentru Cumințenie se încheie vineri și, statistic, doar o minune o mai poate transforma într-un succes.

De aici și scuipatul Ambasadei Rusiei la București pe Cumințenia noastră. Statistic ne-au mai calculat și statistic s-au fript de multe ori în istorie cu noi”, scrie Moise Guran pe blogul biziday.ro.

“Ambasada Rusiei la București a cheltuit mai mult de 100 de euro pentru clipul ăsta, în replică la cel care promovează donația pentru Cumințenia Pământului.

Ambasada a donat 100 de euro, la mișto, pentru Cumințenia noastră. Un scuipat, practic.

Clipul făcut e o mizerie, care susține că România și Rusia au luptat împreună în Primul Război Mondial pentru independența României, iar în al doilea pentru independența Europei. Iar apoi Rusia, prin URSS a participat la modernizarea României…

Buhahahahaha! Nici de râs n-am râs mai mult de cinci secunde, fix cele cinci secunde în care am înțeles că donația de 100 de euro e un fel de ne pișăm pe voi la orice oră, cum am mai făcut-o de doișpe ori în cei 300 de ani de când noi suntem imperiu iar voi nu reușiți nici măcar să ne încurcați.

Adică dacă făceau clipul și atât, înțelegeam că trebuie și ăia de la sputnik să-și justifice lefurile, că în Rusia e criză și vodka s-a ieftinit a doua oară în decurs de doi ani. Dar să donezi 100 de euro când eu am la tine 100 de tone de aur… mersi Mare Prieten… dar n-am nevoie de donația ta. Mă faci prost, îmi demonstrezi că n-am conștiință națională nici cât să-mi prețuiesc propriile valori și că-s dezbinat ca nație, că nu exist… Oh, cum te înșeli, din nou! Cum te-ai fript tu în secolele astea cu mine… nu mai zic aici, că nu mă poți jigni, cum ar zice un rus celebru”, scrie jurnalistul pe biziday.ro.

Articolul complet al jurnalistului Moise Guran poate fi citit pe biziday.ro