”Amanta”, cu Ilinca Goia, Magda Catone & Armand Calotă – miercuri, la Teatrul Tineretului

Reprezentația este programată miercuri, 5 noiembrie, de la ora 20.00, la Teatrul Tineretului București (Palatul Național al Copiilor). Distribuția: Armand Calotă, Magda Catone, Ilinca Goia, Marius Rizea, Dorin Andone.

Rolul Didinei – nevasta care-şi aşteaptă acasă soţul avocat – este interpretat de Magda Catone. Didina își așteaptă soțul acasă, Emil Strâmbuleanu – jucat de Armand Calotă – care ajunge în căminul conjugal abia dimineață.

Didia îi face scene, dar soțul-avocat o minte că s-a întâlnit cu un fost coleg de școală, alături de care au povestit câte vrute și nevrute întreaga noapte.

La fereastră ascultă un necunoscut care intră în locuința celor doi și care se prezintă drept colegul de școală inventatTraian Bungrăzescu, interpretat de Marius Rizea.

Didina este o gazdă bună și îi invită ca oaspeți nu numai pe ‘colegul de școală’, ci și pe soția acestuia. Olga, adică amanta avocatului (Ilinca Goia). Olga este o florăreasă căreia avocatul Emil Strâmbuleanu îi plătea regulat o cameră la hotel, în care se întâlneau.

În acțiune intră și judecătorul exclus din magistratură Matei Pintenaru (Dorin Andone), fratele Didinei. El va încerca să afle dacă Olga este sau nu amanta cumnatului său.

Regia este semnată de actorul Armand Calotă, care spune că, odată pus în scenă acest spectacol, i-a îndeplinit mătușii sale, actrița Elvira Godeanu, una dintre ultimele dorințe – AUDIO.