Alți patru români, arestați pentru trafic de persoane în Ungaria

În noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii maghiari au oprit o camionetă pe autostrada M5. În vehicul se aflau 21 de imigranți clandestini – zece sirieni și 11 afgani. Aceștia erau transportați de patru români. Aceștia au fost reținuți și vor fi aduși în fața magistraților, fiind acuzați de trafic de persoane.

 

Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că 18 cetățeni români sunt reținuți pentru trafic de persoane în Ungaria în patru cazuri diferite. 16 dintre aceștia se află în arestul poliției din Budapesta.

 

Pe de altă parte, cei patru bărbați reținuți pentru implicarea în cazul celor 71 de imigranți găsiți fără suflare într-un camion abandonat pe autostrada din Austria vor fi duși astăzi în fața justiției. Autoritățile ungare și cele austriece au început o anchetă comună și au reținut trei cetățeni bulgari – proprietarul camionului și doi șoferi, precum și un cetățean afgan. Austria a anunţat deja că va cere extrădarea acestora.

 

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbați opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece.

 

Drama acestora a impresionat mii de oameni care au transformat una dintre cele mai mari gări din Budapesta într-un loc de reculegere. Ei au aprins lumânări și s-au rugat pentru sufletele celor care și-au pierdut viața în cursa pentru o viață mai bună. Printre localnici s-au aflat și imigranți care așteaptă în gară trenurile către Occident.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS