Alin Petrache își va depune mandatul

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, anunță într-un comunicat postat azi noapte pe site-ul forului că după încheiere Jocurilor Olimpice de la Rio își va depune mandatul Adunării Generale.

“Am venit astăzi în ţară pentru o urgenţă medicală a unuia dintre copii, mâine plec înapoi la Rio, unde voi fi în continuare alături de sportivii români aflaţi în concurs.

După Jocurile Olimpice vom analiza în cadrul Adunării Generale a COSR toată activitatea de pregătire a sportivilor, rezultatele obținute de fiecare federație, de fiecare sportiv și responsabilitatea ce revine fiecăruia, inclusiv factorilor de conducere, atât din cadrul COSR, cât și al federațiilor și cluburilor sportive. Toată această analiză și măsurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media.

În calitate de președinte al COSR, voi face ceea ce am anunțat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activității să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Același lucru îl voi cere vicepreședinților COSR și tututor membrilor Comitetului Executiv.”

În altă ordine de idei, Alin Petrache le-a cerut scuze sportivilor pentru calitatea proastă a echipamentelor de la Rio și a spus că va cere o anchetă internă în această privință.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS