Confidenţialitate

Alexandru Rafila anunță finanțarea a trei spitale din vestul țării cu bani din PNRR. „Oamenii au nevoie de servicii medicale de calitate” | AUDIO

Trei spitale din Vestul țării vor fi finanțate cu bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre Institutul Regional de Oncologie din Timișoara, Spitalul municipal din Lugoj și construcția unei maternități noi la Arad.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila:

„Aici avem o oportunitate pentru Banat. Există toată nevoia și pe de altă parte toate resursele nu doar materiale, ci și de natura resurselor umane înalt calificate care să poată să facă aceste 3 obiective de investiții să se concretizeze. Sumele integrale pentru finanțarea acestor 3 obiective sunt 2,5 miliarde de lei, jumătate la Institutul Oncologic din Timișoara și jumătate la celalte două obiective.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul a acuzat clasa politică precedentă pentru că 22 de județe din țară au fost excluse de la investițiile din PNRR:

„Nu vreau să intru în motive de natură politică sau să cred că au fost motive de natură politică, cu toate că au fost motive de natură politică, însă chiar dacă eu reprezint un partid de stânga, abordarea mea și a partidului este una pragmatică pentru că ne dăm seama că oamenii din această țară au nevoie de servicii medicale de bună calitate și nu cred că atunci când cineva este bolnav este interesat de apartenența politică a medicilor, a celor din județul respectiv și așa mai departe, au nevoie de servicii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: România are 20% din toate cazurile de TBC din UE. La sate, incidența este de 6 ori mai mare decât la orașe, spune Beatrice Mahler | AUDIO