Confidenţialitate

Alexandra Gavrilă: 7 destinații pe care să le ai în vedere pentru următoarele vacanțe

Călătoriile sunt o parte frumoasă din viața Alexandrei Gavrilă, de la Starea de Bine. La împlinirea primilor 24 de ani de Europa FM, ne recomandă 7 destinații în care să călătorești MĂCAR o dată-n viața asta.

1. Lubeck, Germania
Poate unii dintre voi or să zică.. ah, Germania.. nu.. parcă e rece, sunt oamenii prea serioși..Ei bine, Lubeck-ul o să-ți demonteze mitul ăsta. A fost unul dintre cele mai importante orașe europene până pe la 1500. Ți-l recomand. Să mergi vara acolo, să te bucuri de culori, să faci o plimbare cu bărcuța pe canale. Unde mai pui că centrul istoric vechi face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO și numele Lubeck vine de la Lub –dragoste.

2. Stockholm, Suedia
Vrei să vezi singura corabie de război din lume rămasă intactă în momentul ăsta, scufundată la 1600 și scoasă la suprafață după 300 de ani, pusă într-un muzeu fabulos care o să te transporte în acele vremuri? Vrei să vezi cum a fost viața celor de la Abba sau cum a arătat viața dj-ului suedez Avicii? Mergi la Muzeele din Stockholm. O să ai parte de o călătorie fascinantă, plus că o să te bucuri de orașul care stă pe 14 insule.

3. O să zici: cee, Londra? Păi asta ne recomanzi tu? Da… categoric ți-o recomand pentru un musical. Fie că e vorba despre “Fantoma de la Operă” (l-am văzut acolo, e o experiență unică în viață), fie că optezi pentru “Lion King” sau… “Mamma Mia”, ai o varietate de spectacole pe care n-o să le uiți foarte ușor.

4. Vrei un loc desprins din paradis? Apucă-te să strângi bani de bilet pentru că la capătul destinației te așteaptă mâncare extraordinar de bună, ieftină, oameni prietenoși și apusuri pe plaje cărora o să le duci dorul când te întorci acasă. Thailanda e fabuloasă. Deși a devenit extrem de turistică, mergi în extrasezon. Pentru început, îți recomand Railey.

5. Italia nu poate lipsi de pe listă. Vrei să vezi un oraș întreg sculptat în stâncă, unde acum 70 ani, oamenii încă trăiau în grote? Vrei să vezi unde s-au filmat câteva secvențe spectaculoase din James Bond – “No time to die” – cu Daniel Craig? Matera e răspunsul. Rămâi și pe seară. Se vede spectaculos de sus.

6. Ești pasionat de partea culinară? Vrei să iei mese copioase, delicioase, la localuri care arată ca pe vremea lui Pazvante, unele cu scaune din plastic, ca la cârciumi, dar au niște porții și feluri după care să te lingi pe degete? Falafel, Shakshouka, pită proaspătă… mm… Încearcă New York-ul Orientului, pentru că așa îi zice Tel Avivului…. pentru contrast, poți să te bucuri și de restaurante fancy și cluburi cu vedere la Marea Mediterană.

7. Mai vrei niște plaje frumoase? Rămâi în Europa. În Portugalia mai exact, în Algarve, care este și cea mai sudică regine a țării, te așteaptă Oceanul Atlantic. Pregătește-te pentru o baie în el, dacă duci apa rece și pentru stâncile spectaculoase din calcar, erodate de valurile mării, de zici mai că le-a sculptat.