“Aleile plutitoare” din nordul Italiei: vizitatorii pot merge pe apă – GALERIE FOTO

În regiunea Lombardia din nordul Italiei, Christo, artistul conceptualist american de origine bulgară, a dezvelit, pe 18 iunie, cea mai nouă instalaţie a sa: “The Floating Piers/ Aleile plutitoare”, o alee plutitoare de aproape 3 km lungime care uneşte două mici insule de uscat, potrivit BBC.

Mii de oameni au încercat noua instalaţie a lui Christo, artistul conceptualist în vârstă de 81 de ani, publicul formând cozi uriaşe, atras de noutatea experienţei – „Alei plutitoare” fabricate din peste 200.000 de cuburi îmbinate înfăşurate în nylon galben.

Christo a avertizat că experienţa va fi precum mersul pe apă sau pe spatele unei balene. Artistul de origine bulgară este cunoscut şi pentru faptul că, în trecut, a înfăşurat Parlamentul German în material argintiu.

Lucrul la acest proiect a început din noiembre pentru a asambla şi a ancora cuburile cu plăci de beton în jurul Lacului Iseo. Este vorba de cea de-a 23-a instalaţie de anvergură a artistului.

Alei plutitoare michelangeloop Shutterstock

Aleea plutitoare este fabricată dintr-un material încreţit, impermeabil, din nylon de culoarea şofranului, creat de o companie germană, menit să-şi schimbe culoarea în funcţie de momentul zilei şi de vreme. Atunci când plouă, materialul se colorează cu pete portocalii lăsate de paşii trecătorilor.

Alei plutitoare michelangeloop Shutterstock 3

“De fapt este extrem de pictural, ca o pictură abstractă, dar se va modifica tot timpul”, a declarat cu privire la instalaţia sa, artistul american de origine bulgară, Christo.

Alei plutitoare michelangeloop Shutterstock 2

Foto: michelangeloop / Shutterstock.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS