Confidenţialitate

Alegeri Republica Moldova: Sondaje contradictorii înainte de scrutinul de duminică | AUDIO

Duminică, locuitorii Republicii Moldova își vor alege viitorul președinte. Ca și acum 4 ani, în turul 2 al alegerilor prezidențiale, vor avea de ales între candidatul pro-european, Maia Sandu, care a obținut cele mai multe voturi în primul tur de scrutin și candidatul pro-rus, actualul președinte Igor Dodon.

Sondajele de opinie publicate recent prezintă date contradictorii în privința celui care va câștiga alegerile.

Potrivit sondajului efectuat de WatchDog și Institutul de Politici Publice, candidatul pro-european, Maia Sandu va câștiga alegerile cu 33% din voturi, în vreme ce actualul președinte Igor Dodon va obține cu 2 procente mai puțin.

Un alt studiu realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova arată că Igor Dodon va obține un nou mandat de președinte cu 41% din voturile electoratului, la o diferență de doar un procent față de fostul premier Maia Sandu.

Același studiu a scos la iveală că peste jumătate dintre alegători preferă un bărbat la conducerea țării și doar o treime și-ar dori ca țara să fie condusă de o femeie.

Președintele Klaus Iohannis spune România că va sprjini în continuare Republica Moldova în eforturile sale de modernizare și va fi atentă ca scrutinul electoral de duminică să se desfășoare corect.

În primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu a obținut 36% din voturi, iar actualul președinte Igor Dodon, cu aproape 4 procente mai puțin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță