Alegeri locale în Turcia: Înfrângere importantă a formaţiunii preşedintelui Erdogan

Partidul de guvernământ conduce în preferințele electoratului, dar pierde (potrivit sondajelor de opinie) două orașe importante: capitala Ankara și Istanbul.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a suferit, practic, o înfrângere importantă: formațiunea sa (Partidul Justiției și Dezvoltării) a pierdut controlul asupra capitalei Ankara și – potrivit sondajelor – pare că a pierdut controlul şi în Istanbul, cel mai mare oraș al țării, Istanbul, relatează Reuters.

În Ankara, candidatul la funcția de primar din partea opoziției a obținut 50,9% dintre sufragii.

Președintele Recep Tayyip Erdogan – care a dominat politica turcă de când a venit la putere cu 16 ani în urmă și și-a condus țara cu o mână de fier – a avut o campanie continuă cu două luni înainte de votul de ieri, pe care l-a descris ca pe o „problemă de supraviețuire” pentru Turcia.

„Oamenii au votat în favoarea democrației, au ales democrația”, a declarat liderul opoziției, iar candidații Partidului Popular Republican au luat Ankara și Istanbul de la formațiunea de guvernamânt și și-a menținut dominaţia în Izmir, al treilea cel mai mare oraș al Turciei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS